søndag 21. februar 2010

Tove Jansson og Mummidalen


Denne uken har vi i norsk på Vg 2 vært opptatt av Tove Jansson og livet i Mummidalen. Vi har arbeidet med temaet "Hjerte smerte" i litteratur,og livet i mummidalen passer inn her. Tove Jansson skrev om evigvarende temaer som kjærlighet, vennskap, lojalitet, ensomhet, frihet, fristelser og gjestfrihet, og er derfor like aktuell i dagens samfunn.Tove Jansson skrev i 1954 tegneserier om mummi for voksne utgitt i England, disse ble i 2008 oversatt til norsk, og heter Tove Janssons samlede tegneserier.

3 kommentarer:

  1. Hei Wenche!
    Så spennende tema de har arbeidet med da:)
    Temaer om kjærlighet,vennskap,lojalitet,ensomhet....er helt klart aktuelt den dag i dag. Jeg vil tro at det fanget "hjerte" til elevene også:)
    Ønsker deg en fin vinterferie.
    Hilsen Ragna:)

    SvarSlett
  2. Utrolig spennende tema!
    Oda (jenta mi som går vg 2) vurderer å skrive særoppgave om Mummidalen. Hun sier det er så mye i disse fortellingene som hun ikke skjønta da hun var barn, men som hun ser nå:-)

    SvarSlett
  3. "evigvarende temaer som kjærlighet, vennskap, lojalitet, ensomhet, frihet, fristelser og gjestfrihet" har, som du skriver, ikke datostempel. Det er jo slike temaer - som har med relasjoner til seg selv og andre å gjøre - som byr på de største utfordringene. Ikke nynorsk, tysk grammatikk eller matte. Norsk er er det viktigste faget for elevene.
    Magnus

    SvarSlett